Ужас разгонена котка

//Ужас разгонена котка
  • разгонене котка,разгонен котарак

Котките са животни които могат да се разгонват по няколко пъти в годината. Обикновено през февруари–март, юни-юли, октомври-ноември, това са периодите през който може да се чуе „любовната” песен на котараците под балконите. Тогава също се разгонват и домашните котки.

Разгонената женска котка е доста любвеобилна, тя търси контакт със стопаните си  и даже може да е доста досадна, неприятното е когато започне да „мяука” особено през нощта. Разгонените котараци не са толкова приятна компания  те стават агресивни и може да започната да маркират(препикават) в дома. Има няколко варианта които могат да се приложат за контрол на разгонването.

-Хормонални тaблетки- те се дават по определена схема от ветеринарният  лекар и за определен период от време. Преди да започнете да давате таблетки на котката си попитайте ветеринарният лекар за страничните действия на медикамента. Хормоналните таблетки много бързо спират разгонването,  но като хормонални препарати и при неправилно прилагане може да навредят сериозно на вашата котка.

-Хормонални инжекций- те също са ефективно средство за контрол на разгонването само при женските котки. По рядко се наблюдават страничните ефект от тези при даването на таблетките, но опасността съществува. Еднократно приложена инжекция подсигурява 4-6 месеца спокойствие за вас.

2016-09-28T07:37:32+00:00