Папагал Жако

//Папагал Жако
  • Папагал жако
кралско жако ; папагал жако;папагал

кралско жако

скално жако ; папагал;папагал жако

скално жако

Жако Папагалите са сред най-познатите на всички папагали.Произхождат от Централна Африка, много африкански градове вече имат дивите популации.Скалното жако е локализиран на Кот д’Ивоар и Сиера Леоне. Местообитания за папагалите включват саваните, крайбрежните мангрови гори, гори и  горски просеки.

Жако са изброени в Конвенцията по международна търговия със застрашени видове (CITES) Приложение II, което означава, че тези видове не са непременно застрашени от изчезване, но могат да станат такива, освен ако търговията им е строго регламентирана.

 

Име Кралско Жако – Psittacus Erithacus Erithacus
Скално Жако – Psittacus Erithacus Timneh
Произход Африка
Размер Кралско: 28-35 см, 400-650 грама
Скално: 26-30 см, 275-400 грама
Цветови разлики Кралското жако е със светло сиви – сребърен цвят, ярко червена опашка и черна човка, Скалните жака са с по-тъмносив цвят, клюнът е светъл, опашката е кафява. Цветът на ириса е черен през първите четири месеца след излюпването, но с възрастта изсветлява и става сиво жълт – до четвъртата година.
Средна цена 600-1500 лв.
Живот Средно 50 години
Шум Жакото е сравнително тихи папагал – те не крещят. Поради тази причина те са подходящи за апартамент. Звуците, които издават са свиркане и кликане.
Качества Може да имитират гласове и звуци, много интелигентни, използват речта си в контекст, може да бъдат силно възбудим и нервни, привързва се към един човек от семейството, мъжките може да бъдат по-агресивни от женските
Говорене Жакото е способно да усвои много думи, може да говори с различна интонация, употребява думи в контекст
Контакт със стопанина Жакото се нуждае от ежедневен контакт със стопанина си поне по 3-4 часа на ден
Диета Те се нуждаят от диета за големи папагали
2017-12-01T14:08:09+00:00