Микрочип

Микрочип 2021-03-11T10:02:40+00:00
четец за микрочип

четец за микрочип

microchippingПоставянето на микрочип е задължителна процедура за всички кучета и котки отглеждани като домашни любимци. Това е част от цялостна програма за идентификация на животните. Посредством имплантираното устройство (голямо колкото оризово зърно) всяко животно може да се идентифицира след като е регистрирано с номера на микрочипа в националната база данни. Манипулацията за поставяне на микрочип е кратка и не болезнена, може да се оприличи на поставяне на инжекция, но с малко по дебела игла.

Задължително е след поставянето на микрочипа да се провери дали той работи.  Това се извършва със специално устроиство с което располага нашата клиника.

Наличието на микрочип е абсолютно задължително за всички кучета .

Изключително важно е ветеринарният лекар поставящ микрочипът да притежава разрешително за медицинска практика в противен случай регистрацията на животното във ветеринарната базаданни е НЕВЪЗМОЖНО.

Във Ветеринарна клиника КАКАДУ поставянето на микрочип може да се извърши и едновременно да се издаде международен паспорт, необходим за пътуване в чужбина.